Online rendszertesztelés

Halihó mindenki!
Szóval már egy ideje heggesztem a kis rendszeremet/világomat, és jó lenne már letesztelni, illetve már eleve egy rendes szerepjátékos csapatot összehozni. Maga a rendszer designkoncepciója: gördülékenyebb/rugalmasabb mint a D20, klasszikusabb/értelmezhetőbb mint a FATE. Utóbbival sokat meséltem, előbbivel meg akaratlanul is talált egy pár közös pontot. Előfordulhat utólagos adjusztálás, bár (remélhetőleg) az egész gerincét alkotó szabályrendszer már stabil.
Laza mesélőnek tartom magam, ki szeret szabadságot adni a játékosainak, sőt lehetőséget, hogy magához a világhoz is hozzáadjanak. Nem fognak városi őrök lefejezni vagy szörnyek szétmarcangolni ha letérsz az útról, hisz nincs is! (Scenariok, események, rugalmas szálak vannak, inkább a világ reakcióját/eseményeit mesélem mintsem előre megszabott sínsztorikat). Szeretem ha van alkalom szerepjátékra két hack n' slash között, hülyéskedés etc... megfelelő határokon belül persze. (Ha ismered a Critical Role-t és/vagy társait, az jó demonstráció!).
Maga a játék több lebonyolítási javaslattal rendelkezik, melyek viszont nem zárják ki egymást, igény/lehetőség szerint. Mivel a rendszer jelenlegi állásában lassabb, de folyamatosabb játékmenetet igényel, elsődlegesen chatre (Discord dice bottal vagy Roll20) gondoltam, fórumos tempóban, de ugyanígy megoldható a szóbéli mesélés, állandóan vagy alkalmanként.
És akkor zárásképpen kicsit a világról:

Történetünk világában 1235-öt írnak. Az elfogadott politikai berendezkedés még mindig a feudális társadalom. A területek uralkodói nyírják egymást egy maroknyi plusz hatalomért minden szinten, földesurak, kis nemesek, királyok... És bizony gyakran jó okuk is van rá, hisz egymással szomszédos országok is gyökeresen eltérő szemléletet tükröznek. Egy kivételben azonban megyegyeznek, nehezen felejtik a múlt sérelmeit.
A civilizált fajok közt megfordul sok ismert és kevésbé ismert csoport, törpök, tündék és egyéb humanoid lények. Bár manapság elég kevés régióra lehet azt mondani hogy valamelyik csak és kizárólag egy faj országa. És persze ahol az emberek többségbe kerülnek (és nagyon gyakran történik így), ott felüti a fejét a rasszizmus, pláne a fél kontinenst magának tudható császárság területén.
A természet erői és az ősi kúltúrák kihalni látszanak. Manapság egy griff, nimfa vagy sárkánygyík nem különb kártevő mint egy róka vagy egy patkány. Legalább is ezt gondolta a civilizáció, még fel nem fedeztek nyugatra egy másik kontinenst...

Rhodokban járunk, egy ország Leonard Diodrik uralma alatt. Hosszas hadakozások után a területnek polgárháborúval is szembe kellett néznie, mely végül kudarcba fulladt, de megadta az utolsó lökést az ország destabilizálódására. Várak váltak elhagyatottá, városok kifosztva, falvak felperzselve. Mindennek tetejébe közeleg a császár hadjárata a nemrég felfedezett földrészre, Naraliszra, közismertebben a sárkányok földjére. Ez egy ritka esemény, mely kihagyhatatlan minden vérengző uralkodó számára, így gőzerővel folyik a rendszer helyreállítása az országban. Áramlanak be a népek, hisz a pusztulásban rengeteg lehetőség is rejlik. Nemesek vér szerinti vagy kijelölt örökösei és udvartartásuk, nyomukban zsoldosok és úton állók végül a sort zárva piti tolvajok és elszegényedett parasztok. És ezen betelüplők sorait gyarapítják főszereplőink is...

Igen, rossz vagyok a névadásban... xP Akár hogy is, köszönöm a figyelmet, és remélem sikerült felkelteni az érdeklődéseteket!

Discord: BugDV#2434

Platform: 
Egyéb
Mit keresel?: 
Játékos
Státusz: 
Új játékhoz
Életkor: 
15-18
19-30
30-40
Játékok
Nem listázott RPG: 
Saját rendszer
Figyelem: 

Egyes elérhetőségek bejelentkezés után válnak láthatóvá.

Kapcsolatfelvétel